torsdag 29 maj 2008

Hurra strejken är över?

Hurra! Strejken som ingen la märke till är över. Nu var jag lite orättvis, media har ju faktiskt skrivit om strejken. Det var väl på det ända sättet som Svensson märkte att det var strejk? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2563304.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/article2573149.ab
Det är ganska så otacksamt att ha ett jobb där man knappt kan strejka, som sjuksköterskorna på min avdelning (intensiven). Det är så lätt att klassa som samhällsfarligt om intensivvårdssyrrorna strejkar, men att ge lön efter den klassningen går absolut inte.
Om man har ett jobb, som är så viktigt att det klassas som samhällsfarligt om man strejkar, ska man inte ha en hyfsad lön då? Den första sjuksköterska jag frågar om lönen har 23 600 kronor i månadslön! 23 600 kronor! Fy f-n! Vi snackar om en högutbildad person, med tio års erfarenhet som sjuksköterska och 18 månader som intensivvårdssjuksköterska. Nu får hon ca. 1000 kronor i löneförhöjning. I rest my case.....

4 kommentarer:

Anonym sa...

23600 kr är ju en bra lön med tanke på hur "högutbildad" en sjuksköterska är och vad de arbetar med. Det är högst frivilligt att välja vad man vill jobba som så det är bara att byta jobb eller stanna kvar och sluta gnälla.

berinder sa...

Jag anser att ni borde ställa er på ett led och gå och säga upp er en och en direkt imorgon! Att facket har svikit er betyder bara att ni måste föra kampen själva!

http://berinder.blogspot.com/2008/05/sjukskterskorna-gav-upp.html

Joakim Draköga sa...

Kan du utveckla ditt resonemang Oskar?

Anonym sa...

Hej Oskar! Vaddå "högutbildad"??? Den sjuksköterskan omnämnd har 3 års akademisk examen, samt 2 st vidareutbildningar i bagaget, alltså 6 års utbildning på högskolan. Detta har inte med gnäll att göra överhuvudtaget, men har du överhuvudtaget en aning om vad en sjuksköterska gör??? Hoppas du inte blir min patient någon gång...man ska vara snäll mot sjuksköterskor för en dag kanske du behöver vår kunskap och expertis.