tisdag 26 augusti 2008

Vem väljer bilder i tidningar?

Denna bild på Siggi Jónsson var
i Expressen inför ett derby.

Det är en sak som irriterat mig en tid nu, nämligen bilder som väljs ut i t.ex. tidningarnas nätupplagor. Det började för något år sedan inför ett derby mellan Djurgårdens IF och Solna AIK. Såg en bild på Rickard Norling (tränare AIK) peta sig i näsan och Siggi Jónsson (tränare Djurgården) med tungan ute, lite som när man skojar och ska föreställa en apa (se ovan). I dag Söderström, bara för att hans uttalande är idiotiskt behöver han inte se ut som en på bild.

Det som irriterar mig är den klara brist på respekt gentemot personen i fråga. Expressen har säkerligen massor av bilder på dem de skriver om, men väljer förmodligen de fulaste/dummaste. Jag tror att de Stockholmsbaserade tidningarna har någon slags inbördes tävling typ: "Minst respekt vinner".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det inte bara är jag som störs av bilder likt dessa. Men visst drabbas fler än bara de tre stora stockholmslagen av detta? Tycker att det publiceras näst intill stygga bilder mest hela tiden, eller? Håller hur som helst med dig helt och hållet om att fenomenet i sig är irriterande!

Anonym sa...

Hur är hans uttalande idiotiskt? Att sådant här är vardagsmat på de flesta håll är ju sant, men det innebär inte att han tycker att det är bra för det.

Joakim Draköga sa...

Hej Anonym jag läser : "Och han är tveksam till beslutet att bryta matchen", för att detta sker ofta utomlands? Ok, då är det ju ingen idé att stävja fyrverkeriskjutning på spelare här hemma! För de gör ju så utomlands, märker du någon som helst förnuft i detta?

Joakim Draköga sa...

Hej Stefan, jo du har rätt om att detta sker med de flesta som det skrivs om.