tisdag 5 augusti 2008

En försvarsministers synsätt?

Är det bara de som sitter i denna sal som räknas Tolgfors?



Jag har tidigare skrivit om FRA-lagen här, här och här. Jag läste i DN om att 14 ledande moderata kommunalpolitiker kräver i DN Debatt att regeringen backar från den kontroversiella signalspaningslagen. "Vi tar avstånd från massavlyssning av svenska folket", skriver de.

Försvarsminister Sten Tolgfors (m) svarar att han tycker att de missförstått vad lagstiftningen innebär. Det svaret betyder att han antingen tycker att kommunalpolitikerna är dumma i huvudet, eller att de inte har skött sitt jobb.

DN fortsätter artikeln så här:
"FRA-lagen har tidigare fått hård kritik av flera ledande folkpartister, något som ledde till att en intern referensgrupp tillsattes för att diskutera frågan. I morgon håller gruppen sitt första möte. Men inom moderaterna kommer det inte att bli tal om någon liknande grupp, enligt Sten Tolgfors. – Det tror jag inte. Den här frågan har passerat fem gånger i vår riksdagsgrupp och två gånger i riksdagen. Det har funnits lång tid att diskutera frågan. Nu ligger en beställning från riksdagen på en proposition med ytterligare integritetsförstärkningar. Och det är det vi jobbar med just nu, säger Sten Tolgfors."

Tolgfors uttalar sig som om han inte vet att det pågår en mindre revolution mot FRA-lagen!? Eller är det så att han anser att de enda som räknas är de som sitter i Riksdagen?

Ur strategisk synpunkt tycker jag att Moderaterna är helt fel ute. Folkpartiet har helt klart känt av styrkan i opinionen och reagerat. Det är en väl uttänkt plan de har i FP, kan nog håva in några procentenheter från Moderaterna i nästa opinionsundersökning. I vart fall kommer de inte att backa lika mycket som M….

1 kommentar:

Tokmoderaten sa...

Folkpartisterna verkar ha förstått vad som behövs, medan "vår" ledning sitter "Deaf, Mad and Blind" och tror att stormen skall bedarra, pyttsan...