måndag 20 oktober 2008

Dubbelmoralen har fått ett fett ansikte.

Här utplånar Vattenfall byar på löpande band.


Alla har nog sett Vattenfalls reklam med isbjörnen som börjar få slut på is, isen smälter bort i en rasande takt, men sen händer det något. Det börjar snöa! Det går att urskilja att snöflingorna ser ut som namnunderskrifter, isbjörnen är glad igen och rullar runt i snön med sin bebbe! Det är så Jävla vackert! *snyftar* Vad jag fattat så kan man skriva under ett dokument på nätet för att rädda miljön. En mycket fin tanke.

Det är bara en liten liten brist i upplägget, nämligen att Vattenfall samtidigt släpper ut lika mycket koldioxid som hela Sverige i sina tyska anläggningar. Jag citerar från SvD:


”Kontrasten är stor mellan det sterila månlandskapet vid brunkolsbrottet i tyska Brandenburg och Vattenfalls reklambilder med häckande storkar på skorstenarna. Så har också Vattenfall blivit nominerad till Årets lobbyist av Miljöpartiet de Gröna.I dagarna har Vattenfall kört igång sin provanläggning för att avskilja koldioxid i Schwarze Pumpe i Lausitz i östra Tyskland. Det är bolagets alibi för att fortsätta med brunkolsbrytningen, som är fullständigt förödande för miljön och klimatet.Men ingen vet idag om tekniken kommer att fungera i kommersiell och storskalig drift. Det man vet är att om den kommer att fungera så blir det tidigast 2020. Fram till dess kommer Vattenfall att fortsätta utsläppen av koldioxid vid sina tyska anläggningar, utsläpp som varje år är större än hela Sveriges utsläpp. Bara Jänschwalde släpper ut 24,7 miljoner ton CO2 om året och är därmed värst inom hela EU och på sjunde plats i världen.Vattenfall har köpt tre nya brunkolsfält och vill fortsätta med brytningen i alla fall till 2030. Tre byar hotas av utplåning – Atterwasch, Grabkow och Kelkwitz – och människorna där lever i ständig oro för framtiden.”, slut citat.
Att man också använder mycket vatten förbättrar inte Vattenfalls image, jag citerar från SvD-länk: "Vattenfall förbrukar ofattbara 30 miljoner liter vatten i timmen vid sina anläggningar i Brandenburg – mer än hela befolkningen i delstaten gör av med. Det är ett hot mot grundvattenförsörjningen och strider mot EU:s vattendirektiv.", slut citat.

Jag tycker att alla mina läsare ska läsa den här länken till SvD, för att få en inblick i hur man sköter ett storföretag ägt av svenska folket, Vattenfall har gett DUBBELMORALEN ett ansikte, och det är så fult, så fult...

Inga kommentarer: