torsdag 23 oktober 2008

Empati + Migrationsverket = FALSKT

Från Aftonbladet: Vill stanna Helen Awuor, 24, tvingas lämna sitt barn i Sverige
för att åka till Kenya och söka uppehållstillstånd.
Foto: JIMMY WIXTRÖM


Den här historien gör mig så j---a arg. En mamma som tvingas att lämna sin tremånaders baby, för trots att barnet och hennes pappa är svenska medborgare så måste mamman lämna Sverige för att söka uppehållstillstånd från hemlandet Kenya. Så är lagen, HON MÅSTE SÖKA UPPEHÅLLSTILLSTÅND FRÅN KENYA! Bakgrund: I juli födde mamman sin dotter Rennah Chantelle och mammans chanser att få uppehållstillstånd är nu mycket stora. Nu vädjar mamman till Migrationsverket att göra ett undantag – att låta henne stanna med sin familj i Stockholm medan ansökan behandlas.


Jag citerar från Aftonbladet: ”På Migrationsverket beklagar man det som händer, men säger att lagen är mycket tydlig i sådana här ärenden.
På justitiedepartementet säger man sig var medveten om problemet.
– Vi ser över lagen men samtidigt går det faktiskt för Migrationsverket att göra undantag, säger Markus Friberg, pressekreterare hos migrationsminister Tobias Billström (m).”, slut citat.

Det finns visst ingen plats för lite empati, om man ska tro migrationsverket, men enligt Tobias Billström går det alltså att göra undantag. De på migrationsverket vet antingen inte om det, eller också sitter det någon maktfullkomlig bitter liten människa där som tyvärr fick detta ärende på sitt bord…

Inga kommentarer: